Успешен старт за 2016 година - Karabeliov | Karabeliov
Блог

Успешен старт за 2016 година

За много хора новата година е време за ново начало. Тя е възможност да скъсате с лошите навици. В 1 януари има толкова много потенциал и надежда. И все пак, една от най-големите грешки, които хората правят, е да не се подготвят за новата година. Много е трудно да промените изцяло начина си на живот от днес за утре без да имате план.

Но ако наистина искате да стартирате 2016 г. успешно, съставете си план, който ще ви даде тласък и ще ви позволи да поддържате скорост. Ето 14 предложения, които да ви помогнат да започнете:

 1. 1) Задайте си конкретни цели. За годината, тримесечието, месеца, седмицата и деня. Ако искате да успеете в 2016 г., трябва да държите себе си отговорни.
 2. 2) Не си поставяйте цели, които не можете да постигнете. Това, до което ще доведат нереалистичните очаквания, е загуба на ентусиазма и духа ви, които сте успели да изградите през 2015 година.
 3. 3) Планирайте си деня от предната вечер. Правете това, в края на деня си. Така ще сте положително настроени за следващия ден.
 4. 4) Използвайте пълноценно времето си. Станете рано, закусете здравословно и изчистете „паяжините” от съзнанието си. При повечето състезания – най-трудната част е началото. Вашето тяло трябва да се адаптират към промените. Сутрешните упражнения са чудесен начин да подготвите тялото и ума си за предизвикателствата на предстоящия ден.
 5. 5) Не позволявайте проблем за 5 лева да се превърне в проблем за 5000 лева. Неизменно, ще възникне ситуация, която ви отклонява от вашия план. Каквото и да решите, най-важното е да не игнорирате проблема. Аз наричам тези проблеми „смяна на маслото”. Обикновено смяната на маслото ми струва 50 – 100 лева. Ако забравите или пренебрегнете факта, че имате нужда да смените маслото, в някакъв момент ще доведе до сериозен проблем в двигателя. Не забравяйте да сменяте маслото си.
 6. 6) Имайте план „Б” готов в джоб си. Разгледайте различните компоненти на вашия живот и създайте резервен план за всяка област, който да използвате когато се появи проблем. 
 7. 7) Внимавайте за времеви крадци. Как се справяте с хора или възможности, които само ви губят времето? В крайна сметка времето е единствената валута, която има значение. Ако сте го управлявали лошо, разберете как да се сдобиете с повече време. Не позволявайте на времевите разбойници да ви рушат ценния ресурс през 2016 г.
 8. 8) Бъдете фокусирани. Напишете тези две думи на лист хартия и го окачете на място, където можете да го виждате всеки ден. Ако стартирате силно годината, но в грешната посока, това няма да помогне на живота ви. Имате стратегически цели, и имате план за постигане на тези цели. Не губете фокус. Това е една от големите разлики между победата и загубата.
 9. 9) Бъдете на време. Половината от битката е спечелена, ако се появите на време на бойното поле.
 10. 10) Бъдете организирани. Ако ви е трудно да намерите повече време, можете да си помогнете като си организирате добре работата. Много повече време ще загубите да откриете нещо или да се организирате за проект или клиент отколкото реално ще ви отнеме самата работа. Създайте си добри навици, когато става въпрос за време и организация.
 11. 11) Почивайте по време на работа. Започнах да си давам почивки в работата преди около 3-4 месеца и това промени фундаментално начина ми на работа. Независимо дали ще е 10 минутна разходка, медитация или правене на прости упражнения, това ще ви разтовари и избистри мисленето. За хората на ръководни постове почивката трябва да не е свързана с мисловна дейност.
 12. 12) Преглеждайте редовно напредъка си. 31 Януари 2016, се пада в неделя. Отбележете в календара си днес, че имате сутрешна среща с ключовите хора, които ще ви помогнат за успешния старт. Прегледайте резултатите от януари и коригирайте плановете си за февруари. Планът за 2016 няма да ви помогне да постигнете целите си, ако той седи в шкафа до ноември или декември.
 13. 13) Празнувайте успехите си. Ако постигнете печалба, голяма или малка, отделете нужното време, за да отпразнувате момента. Твърде често ние не си даваме достатъчно възнаграждение за усилената работа. 
 14. 14) Радвайте се на всеки ден. Има 365 дни в 2016 г. Някои ще изглеждат доста по-дълги от други. Когато дойдат тези дни, а те със сигурност ще дойдат, намерете нещо позитивно, което ви се е случило, което със сигурност ще ви помогне през оставащата част от деня. Животът е твърде кратък, за да не се радваме на всеки ден.

 

 • Публикувана на декември 27, 2015 - 8:23 pm
 • От Кристиан Карабельов
 • Прегледана: 85 пъти
 • Публикувана в


2014 - 2017 ©Кристиан Карабельов | Всички права запазени.